skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw przygotuj ciasto. Aby to zrobić, wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Krok 2:
Rozetrzyj miękkie masło z cukrem. Dodaj jajko, sól, śmietanę do mieszanki olejowej i wymieszaj mikserem, aż będzie gładka.
Krok 3:
Dodaj całą mąkę na raz i szybko zagniataj delikatne, jednorodne ciasto.
Krok 4:
Włóż do lodówki na 1 godzinę.
Krok 5:
Do nadzienia twarogowego wymieszaj wszystkie składniki i dokładnie zetrzyj widelcem. (Lepiej nie używać blendera ,aby nie upłynnić nadzienia.)
Krok 6:
Podziel schłodzone ciasto na 9 części.
Krok 7:
Rozwałkuj każdy na ciasto o grubości 0,5 cm.
Krok 8:
Połóż pełną łyżkę nadzienia na jednej połowie i przykryj drugą połową ciasta.
Krok 9:
Ułóż na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem i posmaruj żółtkiem z dodatkiem 1 łyżeczki wody.
Krok 10:
Piecz soczew w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez 25-30 minut. Po 15 minutach obniżamy temperaturę do 180°C. Gotowe soczyście z twarogiem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!
przepis na pyszne domowe wypieki z nadzieniem twarogowym. Sochni to takie otwarte bułki z twarogiem, bardzo smaczne i bardzo znane w czasach ZSRR.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g