skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić spaghetti z koncentratem pomidorowym? Przede wszystkim ugotuj spaghetti. Jak gotować spaghetti? Wlej wymaganą ilość wody do rondla i podpal. Doprowadzić do wrzenia i dodać sól.
Krok 2:
Włóż spaghetti do wrzącej wody. Wymieszaj je natychmiast, aby się nie sklejały. Ponownie zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj, mieszając od czasu do czasu, zgodnie z czasem wskazanym na opakowaniu. Spróbuj spaghetti, aby upewnić się, że jest ugotowane.
Krok 3:
Gotowe spaghetti wrzuć do durszlaka, aby nadmiar płynu spłynął.
Krok 4:
W tym samym czasie, gdy spaghetti się gotuje, podgrzej patelnię. Wlej na nią trochę oleju roślinnego. Obierz cebulę i czosnek. Drobno posiekaj cebulę. Przełóż czosnek przez prasę do czosnku. Umieść wszystko na gorącej patelni i smaż na złoty kolor przez 1-2 minuty na małym ogniu.
Krok 5:
Następnie dodaj koncentrat pomidorowy na patelnię. Jeśli makaron jest gęsty, możesz dodać trochę wody, w której gotuje się spaghetti. Wszystko dobrze wymieszaj i smaż dalej, tylko zmniejsz ogień, aby pasta się nie paliła.
Krok 6:
Doprowadź wszystko do wrzenia i trzymaj w ogniu, ciągle mieszając, przez 2-3 minuty. Spróbuj sosu. W razie potrzeby dodaj sól, cukier i przyprawy.
Krok 7:
Spaghetti zostanie ugotowane mniej więcej w tym czasie. Dodaj gotowe spaghetti na patelnię do sosu. Wszystko dobrze wymieszaj i podgrzej, aby masa była równomiernie gorąca. Podawaj na stole. Smacznego!
możesz ugotować takie danie nie tylko ze spaghetti. Możesz użyć makaronu lub dowolnego rodzaju makaronu.
aby uzyskać pikantny smak, dodaj cebulę i czosnek do pasty pomidorowej. A podczas serwowania możesz trochę posypać posiekanymi ziołami i udekorować np. bazylią.
aby uzyskać sytość, spróbuj dodać do sosu trochę smażonego mięsa mielonego lub wędzonego boczku.
nawet początkujący kucharz lub nastolatek z łatwością poradzi sobie z tak prostym daniem.
szybki, prosty, smaczny i ekonomiczny! Polecam do gotowania!!!
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
koncentrat pomidorowy w tym przepisie można zastąpić pomidorami we własnym soku, świeżymi pomidorami lub keczupem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Spaghetti - 338 kcal/100g