Funchoza z ogórkiem

szybkie w przygotowaniu, pikantne danie! Funchoza z ogórkiem jest atrakcyjna, ponieważ jest łatwa i szybka w przygotowaniu, a ten przepis można znacznie przekształcić, dodając nowe smaki kolorów. Ten prosty przepis przyda się podczas przygotowywania pilnego śniadania, lunchu lub kolacji. Okazuje się bardzo smaczny, niezwykły i interesujący! Delikatny i łagodny smak makaronu idealnie podkreśla i neutralizuje ostrość czosnku, ostrych przypraw.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 8 % 4 g
węglowodany 92 % 47 g
231 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania funchozy z ogórkiem potrzebne będą następujące główne produkty: Funchoza-makaron ryżowy, świeże ogórki, trochę koreańskiej marchewki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj lub zalej wrzącą wodą makaron ryżowy w zależności od firmy producenta i grubości makaronu. Aby uzyskać idealny makaron, postępuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu lub często sprawdzaj makaron pod kątem ugotowania. Podczas gotowania makaron należy okresowo mieszać. Możesz dodać trochę oleju roślinnego do wody, w której gotuje się Funchoza, aby makaron się nie sklejał.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Opłucz ogórki i pokrój w cienkie paski ostrym nożem lub specjalnym rozdrabniaczem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż gotową funchozę na sitku lub durszlaku z małymi otworami. Możesz umyć makaron zimną wodą. Pozwól wodzie spłynąć. Umieść makaron w dużej misce. Dodaj olej sezamowy, wymieszaj, aby makaron się nie sklejał.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj do miski makaron posiekane świeże ogórki, koreańską marchewkę, przyprawy do smaku i inne składniki według własnego uznania, takie jak ocet, sok z cytryny lub sos sojowy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj i podawaj uzupełniając funchozę ogórkową białym lub czarnym sezamem.

dodatkowo do funchozy z ogórkiem można dodać cienko pokrojoną bułgarską mięsistą czerwoną paprykę, posiekany czosnek, dla tych, którzy lubią pikantne potrawy, a także ostrą ostrą paprykę. Małe plasterki soczystego dojrzałego pomidora będą dobrze wyglądać w tym naczyniu.
w sprzedaży są specjalne Koreańskie sosy do szparagów Funchoza, spróbuj użyć ich do zrobienia tego wspaniałego makaronu.
gotowe danie można podawać natychmiast po ugotowaniu lub przechowywać w lodówce przez 2-3 godziny i podawać schłodzone.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Makaron Szklany - 351   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy