zupa z królika dla dzieci z makaronem

Łatwa zdrowa i pyszna zupa dla naszych ulubionych dzieci! Kiedy udało mi się zdobyć królika, postanowiłem zadowolić dzieci taką zupą - jest łatwa do przygotowania i jest z ulubionym makaronem, który po prostu uwielbiam! Moje dzieci doceniły to, a ja z przyjemnością patrzyłem na ich puste talerze) okazało się bardzo smaczne!
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 42 % 5 g
57 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Cięcie królika

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotujemy mięsiste części według innego przepisu, a część grzbietową można wziąć na bulion

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wziąłem tę część królika, ponieważ jest w niej dużo kości, a Ty wybierasz część, którą lubisz

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Napełnij wodą i gotuj bulion na bardzo małym ogniu, aby woda prawie się nie zagotowała, wtedy bulion pozostanie przezroczysty. Nie zapomnij usunąć piany, gdy się pojawi

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po 20 minutach dodaj marchewkę, cebulę i liść laurowy do bulionu

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotuj jeszcze 1 godzinę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przygotuj wszystkie inne składniki zupy: ziemniaki, cebulę, marchewkę, paprykę, suszone pomidory, wermiszel i zioła

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Po godzinie wyjmujemy mięso królika i cebulę z marchewką, odstawiamy do ostygnięcia

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój ziemniaki w kostkę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż do wrzącego bulionu

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Drobno posiekaj cebulę

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Marchewki w cienkie paski

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pieprz w drobnej kostce

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wysyłamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek, smażymy trochę

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Suszone pomidory drobno posiekaj i dodaj do garnka

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Oddziel mięso królika od kości i wróć do bulionu

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Drobno posiekaj warzywa, odłóż trochę zieleni do dekoracji

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Gdy ziemniaki są gotowe (i zajęło mi to 20 minut), dodaj smażone warzywa do zupy, zagotuj, włóż makaron, gotuj przez 5 minut, a następnie dodaj warzywa i wyłącz. Pozostaw do zaparzenia na 10 minut

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozlewamy zupę na talerze, posypujemy świeżymi ziołami i wzywamy dzieci na obiad!

nie jest tajemnicą, że mięso królicze jest zalecane do żywności dla niemowląt - jest dietetyczne, cholesterol i tłuszcz są w nim praktycznie nieobecne, a białko jest wchłaniane w 90%. Ponadto jest bogaty w fosfor i inne cenne witaminy i minerały, co zaspokaja potrzeby szybko rozwijającego się organizmu. Ale jest też bardzo smaczny! Nakarm swoje dzieci i nie zapomnij spróbować sam!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal / 100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Królik (cięcie) - 188   kcal/100g
  • Królik pieczony - 241   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Suszone pomidory - 186   kcal/100g

Podobne przepisy