skład / składniki
metoda gotowania
1. Ciasto chlebowe rozwałkować na cienką warstwę o grubości około 0,5 cm, za pomocą szklanki wyciąć koła.
2. Smarujemy każde koło olejem roślinnym i posypujemy cukrem, a następnie podwajamy i ściskamy końce, aby uzyskać przedmiot przypominający Płatek.
3. Dno żaroodpornej formy smarujemy olejem roślinnym i układamy puste płatki w kółko, wypełniając w ten sposób formę.
4. Rozłóż kawałki masła na powierzchni ciasta i zalej ciepłym mlekiem.
6. Wysyłamy formę do piekarnika już rozgrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 45-50 minut, w zależności od rodzaju piekarnika.
7. W międzyczasie przygotuj lukier, w tym celu wlej wodę i kwas cytrynowy do małej miski, dodaj cukier puder, wymieszaj.
8. Gorące ciasto polać lukrem, ostudzić.
takie jest piękno, niesamowicie pyszne!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ciasto chlebowe - 225 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g