skład / składniki
metoda gotowania
na początek cebula natru na grubej tarce.
umyte i wysuszone podudzia wkładam do wygodnej miski, dodaję do nich cebulę, przepuszczam czosnek przez prasę, dodaję wszystkie przyprawy, olej roślinny, sok z cytryny, sól do smaku i dobrze mieszam rękami.
przykrywam golenie folią spożywczą i odkładam w umiarkowanie ciepłe miejsce na 2 godziny. Możesz zostawić na noc w lodówce.
po odpowiednim czasie smaruję naczynie do pieczenia olejem roślinnym, rozprowadzam marynowane podudzia, przykrywam folią i wysyłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 40-45 minut.
aby utworzyć złotą skórkę, 5-10 minut przed gotowaniem, usuń folię i kontynuuj gotowanie na złoty kolor.
szczegóły i szczegóły gotowania zobacz mój krótki film powyżej. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g