krakersy owsiane
skład / składniki
11
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Wymieszaj 2 rodzaje mąki, sól, suszone zioła.
Krok 3:
Dodaj nasiona lnu.
Krok 4:
Następnie olej roślinny i wszystko wcieramy w okruchy.
Krok 5:
Wlej wodę. Woda może wymagać nieco więcej, zależy to od jakości mąki.
Krok 6:
Ugniataj umiarkowanie strome, ale miękkie ciasto.
Krok 7:
Rozwałkuj ciasto cienko (3-4 mm), Wytnij krakersy o dowolnym kształcie. Piec na natłuszczonej blasze do pieczenia w temperaturze 180 stopni. około 20 minut na złoty kolor.
Krok 8:
Chrupiące krakersy są gotowe. Miłej przekąski!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka owsiana - 369 kcal/100g
- Len - 534 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista pszenna - 298 kcal/100g