krakersy owsiane

chrupiące i zdrowe krakersy na łatwą przekąskę. Krakersy owsiane są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Przypadną do gustu tym, którzy lubią chrupać, a także tym, którzy przestrzegają diety. Ten przepis może się przydać w dni postu.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 28 % 14 g
węglowodany 60 % 30 g
271 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj 2 rodzaje mąki, sól, suszone zioła.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj nasiona lnu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie olej roślinny i wszystko wcieramy w okruchy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej wodę. Woda może wymagać nieco więcej, zależy to od jakości mąki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ugniataj umiarkowanie strome, ale miękkie ciasto.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozwałkuj ciasto cienko (3-4 mm), Wytnij krakersy o dowolnym kształcie. Piec na natłuszczonej blasze do pieczenia w temperaturze 180 stopni. około 20 minut na złoty kolor.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Chrupiące krakersy są gotowe. Miłej przekąski!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka owsiana - 369   kcal/100g
  • Len - 534   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista pszenna - 298   kcal/100g

Podobne przepisy