bajgle Twarogowo-pomarańczowe

bajgle twarogowe o smaku owocowym pokochają wszyscy! Bajgle twarogowo-pomarańczowe są miękkie, kruche, z chrupiącą skórką. Podczas gotowania i pieczenia po kuchni & quot;spaceruje & quot; apetyczny pomarańczowy smak dzięki nadzieniu ze skórki pomarańczowej. Taki przysmak z ciasta twarogowego zachwyci całą rodzinę.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 8 g
tłuszcze 32 % 16 g
węglowodany 52 % 26 g
284 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Puree z twarogu mieszamy z miękkim masłem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj mąkę przesianą proszkiem do pieczenia i wanilią.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Wkładamy do lodówki na około godzinę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Do nadzienia usuń skórkę pomarańczową i wymieszaj z cukrem. Ilość cukru można wziąć według własnego gustu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto dzielimy na 3 części, każdą zwijamy w okrągłą warstwę. Przycinamy na talerzu (mam średnicę 24 cm) i kroimy na 12 równych segmentów. Ze skrawków dostałem kolejną warstwę. Posyp segmenty skórką z cukrem. Możesz jeszcze lekko przejść wałkiem do ciasta, aby nadzienie trochę się przykleiło.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zwijamy bajgle od szerokiego końca do wąskiego. Kładziemy go na arkuszu pokrytym naoliwionym pergaminem. Na wierzch każdego bajgla posmaruj ubitym jajkiem i posyp pozostałym cukrem. Mam 48 małych bajgli.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piec w 180 stopniach. około 20 minut na złoty kolor. Ostudzimy trochę i podajemy do stołu. Miłego picia herbaty!

możesz zastąpić pomarańczę cytryną, otrzymasz bajgle twarogowe o smaku cytrynowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal / 100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Pomarańcze - 36   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy