zamknięte ciasto z kurczakiem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
moje nogi, usuń skórę, oddziel mięso od kości, pokrój na dowolne kawałki, ale nie za duże. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w drobną kostkę. Obierz cebulę, umyj, osusz, posiekaj nożem. Połącz ziemniaki, kurczaka i cebulę w misce, sól, pieprz, wymieszaj.
rozwałkuj ciasto na dwie cienkie warstwy, koncentrując się na naczyniu do pieczenia. Umieszczamy jedną warstwę w formie, równomiernie rozprowadzamy nadzienie na cieście, pozostawiając puste krawędzie około 3-4 cm, pokrywamy nadzienie drugą warstwą ciasta, podnosimy dolną warstwę ciasta i ściskamy krawędzie. Wysyłamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 40 minut.
podawaj na stole w ciepłej formie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g