skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij białko z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2:
Delikatnie wymieszaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia z białkiem.
Krok 3:
Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w temperaturze 200 stopni przez 15 minut, aż się zarumieni.
Krok 4:
Wyjmij gotowy produkt z formy i ostudź.
Krok 5:
Aby zrobić galaretkę, musisz wyjąć jagody czarnej porzeczki z zamrażarki i rozmrozić je.
Krok 6:
Zmiel jagody wraz z cukrem w puree za pomocą blendera.
Krok 7:
Żelatynę zalać wodą i wstawić do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę, aby doprowadzić ją do stanu płynnego.
Krok 8:
Połącz puree z jagodami z żelatyną i wlej do formy do zestalenia.
Krok 9:
Aby przygotować dekorację, wymieszaj marshmerllow z masłem i mlekiem, włóż do kuchenki mikrofalowej na 3 minuty do rozpuszczenia.
Krok 10:
Dobrze wymieszaj powstałą płynną masę, aby nie było grudek.
Krok 11:
Wlej masę do formy do zestalenia.
Krok 12:
Do sosu rozpuść czekoladę z masłem. Można to zrobić w kuchence mikrofalowej.
Krok 13:
Aby zebrać ciasto, przenieś ciasto na odpowiedni talerz.
Krok 14:
Polej ciasto sosem czekoladowym, po schłodzeniu.
Krok 15:
Ułóż galaretkę z czarnej porzeczki na wierzchu.
Krok 16:
Udekoruj produkt zamrożonym marshmerllow i posypką cukierniczą.
galaretkę z jagód można zrobić z wyprzedzeniem, aby zaoszczędzić czas. Możesz zrobić to samo z warstwą marshmerllow. Wtedy wystarczy upiec ciasto, które jest łatwe i możesz szybko złożyć ciasto.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Świeżo mrożona czarna porzeczka - 44 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g
- Marshmallow - 328 kcal/100g