ciasto mięsne z jajkiem w środku

proste i pyszne ciasto mięsne nie pozostawi nikogo obojętnym!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 48 % 22 g
węglowodany 33 % 15 g
283 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dodaj sól i pieprz do mięsa mielonego. usmażyłem cebulę i czosnek w oleju roślinnym, a także dodałem do mięsa mielonego.dobrze wszystko wymieszaj. możesz dodać swoje ulubione przyprawy do mięsa mielonego.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej. rozwałkuj go trochę. rozłóż połowę mięsa mielonego. na wierzchu kładziemy jajka ugotowane w stromym 3, pokrojone na połówki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż pozostałą połowę mięsa mielonego na wierzchu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ciasto kroimy w paski i & quot;przykrywamy & quot; nasze ciasto

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzch posmaruj ubitym jajkiem. w razie potrzeby możesz posypać sezamem, tak jak ja lub przyprawami. ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę. postawiłem na 3 pozycję blachy do pieczenia z 4.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nasze ciasto jest gotowe, można je pokroić i zjeść. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy