skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj sól i pieprz do mięsa mielonego. usmażyłem cebulę i czosnek w oleju roślinnym, a także dodałem do mięsa mielonego.dobrze wszystko wymieszaj. możesz dodać swoje ulubione przyprawy do mięsa mielonego.
Krok 2:
Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej. rozwałkuj go trochę. rozłóż połowę mięsa mielonego. na wierzchu kładziemy jajka ugotowane w stromym 3, pokrojone na połówki.
Krok 3:
Rozłóż pozostałą połowę mięsa mielonego na wierzchu.
Krok 4:
Ciasto kroimy w paski i & quot;przykrywamy & quot; nasze ciasto
Krok 5:
Na wierzch posmaruj ubitym jajkiem. w razie potrzeby możesz posypać sezamem, tak jak ja lub przyprawami. ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 1 godzinę. postawiłem na 3 pozycję blachy do pieczenia z 4.
Krok 6:
Nasze ciasto jest gotowe, można je pokroić i zjeść. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g