bułeczki z ciasta maślanego z cukrem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Rozwałkuj ciasto maślane w prostokątną warstwę.
2. Roztop masło, posmaruj nim powierzchnię ciasta, a następnie posyp cukrem i cynamonem.
3. Ciasto zwijamy w rolkę,a następnie kroimy na kawałki.
4. Rozłóż półfabrykaty na blasze wyłożonej pergaminem i pozostaw w ciepłym miejscu na 20 minut.
5. Po upływie określonego czasu wysyłamy blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez pół godziny.
podawaj bułeczki do herbaty, poczęstuj się dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Maślane wypieki - 300 kcal/100g
- Rożki maślane z mąki pszennej - 347 kcal/100g
- Babeczka zwyczajna - 288 kcal/100g
- Muffin z powidłami - 287 kcal/100g
- Ciasto maślane - 304 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g