kotlety z kurczaka z polędwicy

ulubiony kurczak, tutaj jest szczególnie delikatny i świąteczny! Podawany na dużym talerzu, najpierw zdemontowany. Wszyscy oczekują i rzadko są niekochani przez nikogo. Każda gospodyni ma ulubione i markowe Przepisy, Przepis z kurczakiem na każdą okazję będzie wygrana-wygrana. Danie jest dobrze uzupełnione dowolnym dodatkiem, sosem, warzywami.
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 80 % 20 g
tłuszcze 16 % 4 g
węglowodany 4 % 1 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Umyj filety, osusz ręcznikiem papierowym, usuń folię. Z filetów wytnij prostokąt, przycinając krawędzie i odcinając najgrubsze i najcieńsze części /użyj ich w innym przepisie/.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Powstały prostokąt fileta przeciąć wzdłuż.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po obu stronach uderz młotkiem /łatwo / lub nakłuj zmiękczaczem. Mięso przetworzone zmiękczaczem jest łatwiejsze do namoczenia, szybsze gotowanie i nie nudzi się, a młotek lepiej wyrównuje, więc używam obu na przemian.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowane filety z obu stron posolić, pieprzyć, posypać suchym czosnkiem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Możesz użyć formy z rusztem, folii lub po prostu nasmarować spód blachy do pieczenia olejem roślinnym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż filet stroną, w której znajduje się film w dół.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na wierzchu drobno posiekane warzywa.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokrój pomidora na cienkie ćwiartki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Połóż pomidory na zieleni i lekko posmaruj lekko soloną śmietaną z drobno posiekanym czosnkiem / lub majonezem + czosnkiem/.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wierzch posyp grubo startym serem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut, aż ser będzie lekko rumiany. Smacznego !

mięso jest zawsze miękkie i smaczne.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy