skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty.
Krok 2:
Umyj filety, osusz ręcznikiem papierowym, usuń folię. Z filetów wytnij prostokąt, przycinając krawędzie i odcinając najgrubsze i najcieńsze części /użyj ich w innym przepisie/.
Krok 3:
Powstały prostokąt fileta przeciąć wzdłuż.
Krok 4:
Po obu stronach uderz młotkiem /łatwo / lub nakłuj zmiękczaczem. Mięso przetworzone zmiękczaczem jest łatwiejsze do namoczenia, szybsze gotowanie i nie nudzi się, a młotek lepiej wyrównuje, więc używam obu na przemian.
Krok 5:
Przygotowane filety z obu stron posolić, pieprzyć, posypać suchym czosnkiem.
Krok 6:
Możesz użyć formy z rusztem, folii lub po prostu nasmarować spód blachy do pieczenia olejem roślinnym.
Krok 7:
Połóż filet stroną, w której znajduje się film w dół.
Krok 8:
Na wierzchu drobno posiekane warzywa.
Krok 9:
Pokrój pomidora na cienkie ćwiartki.
Krok 10:
Połóż pomidory na zieleni i lekko posmaruj lekko soloną śmietaną z drobno posiekanym czosnkiem / lub majonezem + czosnkiem/.
Krok 11:
Wierzch posyp grubo startym serem.
Krok 12:
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 25-30 minut, aż ser będzie lekko rumiany. Smacznego !
mięso jest zawsze miękkie i smaczne.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g