ciasto z cebulą i jajkiem na kwaśnym cieście
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy i obieramy, tarcie lub drobno siekamy nożem.
2. Umyj zieloną cebulę. Przenosimy na ręcznik i trochę suszymy, a następnie drobno siekamy.
wymieszaj cebulę z jajkiem. Sól i pieprz do smaku. Możesz także dodać różne warzywa, takie jak koperek lub pietruszka.
3. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i wlej trochę kwaśnego ciasta, rozłóż nadzienie i napełnij pozostałą częścią ciasta.
4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i gotujemy na średnim ogniu przez około pół godziny. Gdy powierzchnia się zarumieni, wyjmujemy z piekarnika. Nasze ciasto z jajkiem i zieloną cebulą na kwaśnym cieście jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ciasto na placki - 194 kcal/100g
- Ciasto kwaśne - 194 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g