ciasto z cebulą i jajkiem na kwaśnym cieście

szybki przepis na ciasto na kwaśnym cieście! Wspaniałe i pyszne ciasto uzyskuje się dzięki temu bardzo prostemu i szybkiemu przepisowi. Możesz użyć dowolnego nadzienia, na przykład duszonej kapusty lub ryżu z konserwami rybnymi.
Anastasiya╬Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 9 % 4 g
węglowodany 76 % 34 g
172 kcal
IG: 3 / 97 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy i obieramy, tarcie lub drobno siekamy nożem.
2. Umyj zieloną cebulę. Przenosimy na ręcznik i trochę suszymy, a następnie drobno siekamy.
wymieszaj cebulę z jajkiem. Sól i pieprz do smaku. Możesz także dodać różne warzywa, takie jak koperek lub pietruszka.
3. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i wlej trochę kwaśnego ciasta, rozłóż nadzienie i napełnij pozostałą częścią ciasta.
4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i gotujemy na średnim ogniu przez około pół godziny. Gdy powierzchnia się zarumieni, wyjmujemy z piekarnika. Nasze ciasto z jajkiem i zieloną cebulą na kwaśnym cieście jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto na placki - 194   kcal/100g
  • Ciasto kwaśne - 194   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy