serniki z twarogiem na kwaśnym cieście
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Zmiel twaróg przez drobne sito i wymieszaj z cukrem i jajkiem.
2. Formujemy kulki z ciasta i zwijamy je w ciasto. W środku robimy wgłębienie i układamy gotowe starte nadzienie twarogowe.
3. Układamy puste miejsca w odległości od siebie. Niech ciasto ponownie wzrośnie, posmaruj silikonowym pędzelkiem ubitym żółtkiem.
6. Wysyłamy do nagrzanego piekarnika na 30-40 minut, pieczemy w temperaturze 180 stopni. Ponieważ wypieki stały się złote, możesz wyjąć je z piekarnika i potraktować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto na placki - 194 kcal/100g
- Ciasto kwaśne - 194 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal / 100g