skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zaczynamy przygotowywać nasz wspaniały deser od przygotowania wszystkiego, co niezbędne do pierwszej warstwy. Bierzemy odpowiedni rozłączny kształt i wykładamy go folią spożywczą.
Krok 2:
Ponieważ składniki naszego ciasta są płynne-folia uchroni przed wyciekiem.
Krok 3:
Żelatyna (15 g) i 1 łyżka. łyżkę cukru moczyć w mleku przez 10 minut
Krok 4:
Połóż kawałki bułki biszkoptowej na dnie formy. W razie potrzeby można go zastąpić prostym arkuszem herbatników.
Krok 5:
Podgrzej masę żelatynową w łaźni wodnej, aż cukier całkowicie się rozpuści. Ciągle mieszaj i nie doprowadzaj do wrzenia. Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Krok 6:
W tym czasie ubij jogurt mikserem, ubijaj przez 10 minut, aż masa stanie się bardziej przewiewna (mocno rozpryskuje się).
Krok 7:
Następnie wlej ciepłą galaretowatą masę cienkim strumieniem, nie przestając ubijać, aż będzie gładka.
Krok 8:
Wlej masę jogurtową na biszkopt.
Krok 9:
Pierwsza warstwa jest gotowa. Wysyłamy do lodówki do zestalenia. 3-4 godziny.
Krok 10:
Nadszedł czas, aby zająć się drugą warstwą. To jest suflet & quot; Ptasie mleko & quot;
Krok 11:
Żelatynę zalać sokiem pomarańczowym i pozostawić do spęcznienia na 10-15 minut
Krok 12:
Mleko skondensowane i masło ubijamy mikserem na puszystą śmietanę
Krok 13:
Umieść masę żelatynową w łaźni wodnej, podgrzej do stanu ciekłego i dodaj 100 g cukru. Mieszając, poczekaj, aż cukier całkowicie się rozpuści i wyjmij z pieca, nie doprowadzając do wrzenia. Niech trochę ostygnie.
Krok 14:
W międzyczasie ubij białka ze 100 gramami cukru i cukru waniliowego (wanilii) w mocną pianę.
Krok 15:
Gdy masa wzrośnie wystarczająco, dodaj ciepłą masę żelatynową cienkim strumieniem, kontynuując ubijanie z dużą prędkością.
Krok 16:
Dodaj masę białkowo-żelatynową do ubitego masła ze skondensowanym mlekiem i delikatnie wymieszaj.
Krok 17:
Ta masa szybko gęstnieje, więc nie workuj i szybko rozłóż ją w formie na pierwszej warstwie.
Krok 18:
Druga warstwa jest gotowa. Wysyłamy do lodówki na około 1 godzinę. Masa szybko zamarza, ale nadal musisz to sprawdzić.
Krok 19:
Więc dotarliśmy do trzeciej warstwy. Galaretka z naturalnego soku pomarańczowego. Obecność włókien miąższu w soku daje pewien urok i gęstość.
Krok 20:
Żelatyna wlać 50 ml soku i pozostawić do spęcznienia na 10 minut.
Krok 21:
Sok 500 ml wlać do kadzi, dodać cukier i postawić na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści
Krok 22:
Rozpuść żelatynę w kąpieli wodnej
Krok 23:
Dodaj żelatynę do soku i dobrze wymieszaj. Schłodzić do lekko ciepłego stanu.
Krok 24:
Ostrożnie i delikatnie wlej naszą niesamowitą pomarańczową galaretkę do formy
Krok 25:
Ponownie wysyłamy do lodówki, aż galaretka całkowicie stwardnieje. To jeszcze 2 godziny.
Krok 26:
Podczas przygotowywania polewy czekoladowej nie można było usunąć Krok po kroku, więc tylko tekst: 12 g żelatyny zalać 60 ml zimnej wody i pozostawić na 10 minut. Wlej 80 ml wody do osobnego naczynia, dodaj cukier, wymieszaj i podpal. Doprowadzić do wrzenia. Dodaj przesiany proszek kakaowy. Mieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. W innej misce zagotuj śmietanę i dodaj żelatynę rozpuszczoną w łaźni wodnej.Połącz kakao ze śmietaną.
Krok 27:
Mieszaj do uzyskania gładkości za pomocą blendera zanurzeniowego. Następnie przepuszczamy glazurę przez sito, aby uniknąć pęcherzyków. Pozostaw na chwilę, pozwól glazurze ostygnąć do 30 stopni. Po odstawieniu lukier stanie się gładszy i bardziej jednolity. Ciasto pokrywamy naszym niesamowitym lukrem, okaże się dużo. Udekoruj górę do woli. Moje ciasto jest poświęcone szwagierce Nadieńce.
Krok 28:
Oto jesteśmy! Zachwyt zapewniony!
łatwy i pyszny deser. Ale czasochłonne. Jedno powiem: warto. Gastronomiczna rozkosz i pochwały zjadaczy z nawiązką rekompensują dzień spędzony w kuchni!
ciasto-Rozkosz, ciasto-Rozkosz,
ciasto to słodka uczta dla przyjaciół...
z czułością, z troską i czułością
ciasto jest domowe, ulubione i słodkie...
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Ciastka biszkoptowe - 258 kcal/100g