ciasto z twarogiem i serem mascarpone z wypiekami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Kruche ciasteczka są kruszone na małe okruchy. Wygodnie jest to zrobić za pomocą blendera. Teraz musimy przygotować podstawę ciasta z okruchów. Aby to zrobić, zmiękcz masło i wymieszaj z okruchami piasku. Nasmaruj formę, w której upieczemy ciasto, rozłóż piaskową podstawę i uformuj, lekko ubijając, spód i boki. Wkładamy do lodówki, aby zestalić składniki na 15 minut.
2. W naczyniu rozprowadzamy ser, dodajemy śmietanę, ubijamy jajka na gładką masę. Wlej części cukru i kontynuuj ubijanie. Rozłóż gotowe nadzienie serowe na schłodzonej podstawie ciastek i włóż do nagrzanego piekarnika. Gotuj w 170 stopniach przez godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g

