ciasto czekoladowe z ciasteczkami i twarogiem
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Kruche ciasteczka są łamane na małe kawałki, a następnie mielone blenderem na małe okruchy. Wymieszaj zmiękczone masło z okruchami.
2. Z powstałej masy tworzymy dno i małe boki. Wyjmujemy naczynie do pieczenia na 15 minut w lodówce, aby baza zamarzła.
3. Czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w kuchence mikrofalowej lub w łaźni wodnej. Ubij ser i jaja kurze mikserem, dodaj cukier w częściach. Na koniec wlej rozpuszczoną czekoladę i ponownie wymieszaj całe nadzienie.
4. Wyjmujemy formę z lodówki, rozprowadzamy nadzienie i rozprowadzamy równomierną warstwą.
5. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i gotujemy przez godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g