ciasteczka orzechowe rogi

takie świąteczne ciasteczka pokochają dzieci. Boże Narodzenie to najlepsze święto. Wszyscy go uwielbiają, zarówno dorośli, jak i dzieci. W Niemczech na Boże Narodzenie piecze się wiele różnych rodzajów ciasteczek. Gospodynie domowe z góry robią to z różnych rodzajów ciasta kruchego i wkładają do blaszanych pudełek. Przechowuj je w chłodnym miejscu do wakacji. Ale dzisiaj chcę Ci zaoferować zupełnie inne ciasteczka. Bardzo ich kocham. Sprzedają je również w sklepach. Ale porównując je, oczywiście preferowałem te domowe. Są takie pyszne, Miękkie, orzechowe!
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis tygodnia 4-10 grudnia

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 40 % 31 g
węglowodany 53 % 41 g
461 kcal
IG: 5 / 0 / 95

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Więc bierzemy mąkę, 80 g cukru, proszek do pieczenia. . Mieszać. Wytnij 100g oleju. Zmiel ręce i dodaj jajko. Zagnieść ciasto.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż ciasto do lodówki na pół godziny. Jest to obowiązkowy warunek dla każdego ciasta kruchego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W rondlu wymieszaj 100 g cukru, wody i 100 g oleju.Podpalmy . Doprowadzić do wrzenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bierzemy zmielone orzechy. Mam orzechy laskowe . Możesz mieć orzechy włoskie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj orzechy do wrzącej masy. I zdejmij z ognia.Niech masa ostygnie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozwałkuj ciasto na warstwę. Około 30 na 24cm.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozsmaruj dżem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    I rozłóż masę orzechową na wierzchu.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175gr na 25 minut.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmujemy gotowe ciasto. Niech ostygnie przez 20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wytnij krawędzie . Następnie dzielimy ciasto na kwadraty o wymiarach 8 cm na 8 cm. i pokrój każdy kwadrat po przekątnej. Całkowicie pozwól im ostygnąć.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie rozpuść czekoladę. Możesz dodać do niego trochę oleju. I polej końcówki ciastek czekoladą .Cóż, bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy