skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc bierzemy mąkę, 80 g cukru, proszek do pieczenia. . Mieszać. Wytnij 100g oleju. Zmiel ręce i dodaj jajko. Zagnieść ciasto.
Krok 2:
Włóż ciasto do lodówki na pół godziny. Jest to obowiązkowy warunek dla każdego ciasta kruchego.
Krok 3:
W rondlu wymieszaj 100 g cukru, wody i 100 g oleju.Podpalmy . Doprowadzić do wrzenia.
Krok 4:
Bierzemy zmielone orzechy. Mam orzechy laskowe . Możesz mieć orzechy włoskie.
Krok 5:
Dodaj orzechy do wrzącej masy. I zdejmij z ognia.Niech masa ostygnie.
Krok 6:
Rozwałkuj ciasto na warstwę. Około 30 na 24cm.
Krok 7:
Rozsmaruj dżem.
Krok 8:
I rozłóż masę orzechową na wierzchu.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175gr na 25 minut.
Krok 9:
Wyjmujemy gotowe ciasto. Niech ostygnie przez 20 minut.
Krok 10:
Wytnij krawędzie . Następnie dzielimy ciasto na kwadraty o wymiarach 8 cm na 8 cm. i pokrój każdy kwadrat po przekątnej. Całkowicie pozwól im ostygnąć.
Krok 11:
Następnie rozpuść czekoladę. Możesz dodać do niego trochę oleju. I polej końcówki ciastek czekoladą .Cóż, bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g