skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój kapustę, przenieś na patelnię. Wlać niewielką ilość wody i gotować na parze pod pokrywką przez 10 minut. Przenieś na sito i spuść wodę.
2. W naczyniu rozbijamy jajka, solimy i ubijamy trzepaczką. Dodaj kefir i majonez. Wymieszaj, przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto nie powinno być gęste, konsystencja jak ciasto na naleśniki.
3. Mój filet z kurczaka, drobno posiekany lub przewijany w maszynce do mięsa. Podgrzej patelnię, wlej olej roślinny i usmaż filet z kurczaka. Następnie wymieszaj z kapustą, solą i pieprzem do smaku.
4. Wkładamy papier do pieczenia do formy, smarujemy go olejem. Wlej jedną część ciasta, rozłóż nadzienie na środku i napełnij drugą częścią.
5. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i gotujemy przez 35-40 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g