galaretowate ciasto z kapustą i kurczakiem

Łatwe do zrobienia i bardzo smaczne ciasto z galaretką! Nawet początkująca gospodyni poradzi sobie z przygotowaniem ciasta według tego przepisu. Przygotowuje się dość szybko, łatwo, z dostępnych produktów. Ciasto na ciasto jest miękkie, nadzienie soczyste. Możesz dodać trochę masła do nadzienia do smaku, okazuje się bardzo smaczne połączenie produktów. Spróbuj I ty zrobić ciasto według tego bardzo łatwego przepisu!
PollyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 10 g
tłuszcze 37 % 11 g
węglowodany 30 % 9 g
182 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

1. Pokrój kapustę, przenieś na patelnię. Wlać niewielką ilość wody i gotować na parze pod pokrywką przez 10 minut. Przenieś na sito i spuść wodę.
2. W naczyniu rozbijamy jajka, solimy i ubijamy trzepaczką. Dodaj kefir i majonez. Wymieszaj, przesiej mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto nie powinno być gęste, konsystencja jak ciasto na naleśniki.
3. Mój filet z kurczaka, drobno posiekany lub przewijany w maszynce do mięsa. Podgrzej patelnię, wlej olej roślinny i usmaż filet z kurczaka. Następnie wymieszaj z kapustą, solą i pieprzem do smaku.
4. Wkładamy papier do pieczenia do formy, smarujemy go olejem. Wlej jedną część ciasta, rozłóż nadzienie na środku i napełnij drugą częścią.
5. Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i gotujemy przez 35-40 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy