skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Moczyć żelatynę przez 40-60 minut do pęcznienia, szklanką zimnej przegotowanej wody
Krok 3:
Podgrzej mleko w kuchence mikrofalowej do 70 stopni
Krok 4:
Wlej więcej niż połowę gorącego mleka do płatków owsianych
Krok 5:
Przykryj talerzem i pozostaw do pęcznienia (około 10 minut)
Krok 6:
Dodaj 1 stół do spęcznionych płatków owsianych.l. cukier, proszek do pieczenia i 2 jajka.
Krok 7:
Wszystko wymieszaj, aż będzie gładkie
Krok 8:
Włóż do formy i ułóż rozgrzany piekarnik na 10-13 minut w temperaturze 180 stopni
Krok 9:
Podczas pieczenia ciasta owsianego połącz twaróg z 2 jajkami, pozostałym mlekiem, wanilią.
Krok 10:
I ubij wszystko blenderem, aż będzie gładkie.
Krok 11:
Po 10-13 minutach wyjmujemy ciasto owsiane i wylewamy na nie masę twarogową i wysyłamy do piekarnika na kolejne 10-13 minut w temperaturze 180 stopni. Po wyjęciu i pozostawieniu do ostygnięcia.
Krok 12:
Obierz pomarańcze i pokrój w pierścienie
Krok 13:
Spuchnięta żelatyna dodaj 1 stół.l. cukier i podgrzej w rondlu na ogniu, nie doprowadzając do wrzenia, z ciągłym mieszaniem.
Krok 14:
Rozłóż pokrojone pomarańcze
Krok 15:
Wlać schłodzoną żelatynę i wysłać do lodówki na 30-40 minut do zestalenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g