skład / składniki
metoda gotowania
1. Łamiemy ciasteczka na małe kawałki w naczyniu, a następnie musimy je zmielić, można to zrobić na przykład za pomocą blendera.
2. Dodaj dobre, wysokiej jakości kakao i zmiękczone masło.. wszystko mieszamy.
3. Formę, w której upieczemy ciasto, posmarujemy masłem, rozłożymy pokruszone ciasteczka, lekko ubijając, uformujemy spód i boki. Wkładamy do lodówki.
4. Ubij twarożek blenderem, aby uzyskać jednorodną masę, dodaj cukier puder, śmietanę, skrobię i cukier waniliowy.
5. Białka dobrze ubijamy, aż powstanie bujna, stabilna piana. Białka wprowadzamy do masy twarogowej, delikatnie mieszając szpatułką, nie trzeba ubijać mikserem.
6.Wlać nadzienie twarogowe do formy, rozprowadzić równą warstwą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Gotuj przez 1 godzinę w 180 stopniach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g