ciasto kruche i twarożek z wypiekami
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Łamiemy ciasteczka na kawałki, musimy zmielić je na kawałki za pomocą blendera. Wymieszaj z miękkim masłem.
2. Przenieś powstałe ciasto do formy i lekko ugniataj, tworząc w ten sposób podstawę do pieczenia.
3. W rozgrzanym piekarniku kładziemy podstawę i gotujemy przez 10 minut na średnim ogniu.
4. Wymieszaj twarożek z cukrem, ubij blenderem na gładką masę. Dodaj jajka i sól, a następnie ubij. Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z połowy cytryny. Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia.
5. Rozłóż nadzienie twarogowe na Piaskowej podstawie i rozprowadź je.
6. Wkładamy do piekarnika i gotujemy przez godzinę, w temperaturze 170 stopni. Gdy ciasto się ugotuje, pozwól mu ostygnąć i włóż do lodówki na kilka godzin.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g