bułki kanapkowe z rumiankiem

bułeczki stokrotkowe, świetny sposób na zadowolenie bliskich. Pyszne i miękkie bułeczki do kanapek. Jest to najprostszy przepis, który daje aromatyczną muffinkę, która jest idealna na rodzinne przyjęcie herbaciane.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 9 g
tłuszcze 7 % 4 g
węglowodany 79 % 48 g
263 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki na bułki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Z przygotowanych składników zagnieść ciasto i wyjąć do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno się podwoić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ciasto podzielić na równe części, zwinąć w bułki i pozostawić na 10 minut do wyrośnięcia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ponownie zwiń nadchodzące koloboki i ułóż je w formie kwiatu na nasmarowanym arkuszu i usuń do podnoszenia przez 30-35 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Tak wygląda rumianek po proofingu. Teraz musisz wysłać do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy