bułki kanapkowe z rumiankiem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki na bułki.
Krok 2:
Z przygotowanych składników zagnieść ciasto i wyjąć do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Ciasto powinno się podwoić.
Krok 3:
Ciasto podzielić na równe części, zwinąć w bułki i pozostawić na 10 minut do wyrośnięcia.
Krok 4:
Ponownie zwiń nadchodzące koloboki i ułóż je w formie kwiatu na nasmarowanym arkuszu i usuń do podnoszenia przez 30-35 minut.
Krok 5:
Tak wygląda rumianek po proofingu. Teraz musisz wysłać do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal / 100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g