szarlotka na kwaśnym cieście
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Moje jabłka, suszone, jeśli skórka jest bardzo szorstka, można ją obrać. Pokrój jabłko i usuń nasiona, a następnie posiekaj na plasterki.
2. Formę smarujemy olejem, posypujemy posiekaną bułką tartą, jeśli ich nie ma, można je zastąpić mąką. Rozłóż plasterki jabłka i napełnij równomiernie kwaśnym ciastem.
4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na pół godziny, sprawdzamy gotowość ciasta wykałaczką. Jeśli jest sucha, ciasto jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ciasto na placki - 194 kcal/100g
- Ciasto kwaśne - 194 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g