ciasteczka z solanką pomidorową
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej oliwę z oliwek i solankę pomidorową do miski.
2. Wlej cukier, sodę do płynu, przesiej część mąki. Mieszamy masę, po czym w częściach Wprowadzamy pozostałą mąkę, zagniatamy miękkie ciasto, które nie przykleja się do rąk.
3. Rozwałkuj ciasto na warstwę o grubości około 0,5 cm i wytnij ciasteczka za pomocą kręconych foremek (możesz po prostu pokroić w kwadraty, romby lub koła za pomocą szklanki).
4. Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż ciasteczka.
5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.
to wszystko! Oczywiście nie musisz jeść na gorąco. Poczekaj, aż ciasteczka ostygną i zacznij pić herbatę.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g