skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz cebulę i czosnek. Koperek mój. Pokrój cebulę na małe kawałki. drobno posiekaj koperek
Krok 2:
Moja cielęcina i sushi ręcznikiem papierowym. Kroimy również na małe kawałki
Krok 3:
Za pomocą maszynki do mięsa przewijamy mięso, cebulę i czosnek 2 razy!!
Krok 4:
Dodaj koperek, białka, sól i czarny pieprz.
Krok 5:
Wszystko wymieszaj i odstaw na około godzinę w lodówce (w chłodnym miejscu), aby produkty zaprzyjaźniły się ze sobą
Krok 6:
Pomidory tymczasem moje. wykonujemy nacięcia na tyłkach i parzymy wrzącą wodą. w ten sposób łatwiej jest usunąć skórę
Krok 7:
Kroimy pomidory bez skóry na kawałki
Krok 8:
Włóż pomidory do blendera, sól i pieprz czerwoną papryką
Krok 9:
Szlifujemy wszystko. Nie zapomnij odwiedzić wszystkich soli i pieprzu! dotyczy to również mięsa mielonego
Krok 10:
Wyjmujemy nasze mięso mielone i zaczynamy rzeźbić klopsiki. robienie ciasta na dłoni
Krok 11:
Na środku kładziemy ser
Krok 12:
Zwijamy piłkę i układamy wszystko w formie
Krok 13:
Na wierzch polej miazgą pomidorową
Krok 14:
I w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 35-40 minut
Krok 15:
Wyłącz i pozwól mu trochę ostygnąć, ale nie do końca! a to znaczy, że zwykle nie jest smaczne)
można podawać z dowolnym dodatkiem. mieliśmy czarny makaron
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cielęcina-mostek - 213 kcal/100g
- Polędwica cielęca - 158 kcal/100g
- Cielęcina-noga - 161 kcal/100g
- Cielęcina-szynka - 108 kcal/100g
- Kotlet cielęcy z kością - 188 kcal/100g
- Sznycel cielęcy - 162 kcal/100g
- Cielęcina-część grzbietowa - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g