klopsiki z serem

pyszne klopsiki z niespodzianką w sosie pomidorowym.
AliceGardAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 10 g
tłuszcze 38 % 8 g
węglowodany 14 % 3 g
124 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Obierz cebulę i czosnek. Koperek mój. Pokrój cebulę na małe kawałki. drobno posiekaj koperek

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moja cielęcina i sushi ręcznikiem papierowym. Kroimy również na małe kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Za pomocą maszynki do mięsa przewijamy mięso, cebulę i czosnek 2 razy!!

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj koperek, białka, sól i czarny pieprz.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wszystko wymieszaj i odstaw na około godzinę w lodówce (w chłodnym miejscu), aby produkty zaprzyjaźniły się ze sobą

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pomidory tymczasem moje. wykonujemy nacięcia na tyłkach i parzymy wrzącą wodą. w ten sposób łatwiej jest usunąć skórę

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kroimy pomidory bez skóry na kawałki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż pomidory do blendera, sól i pieprz czerwoną papryką

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Szlifujemy wszystko. Nie zapomnij odwiedzić wszystkich soli i pieprzu! dotyczy to również mięsa mielonego

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmujemy nasze mięso mielone i zaczynamy rzeźbić klopsiki. robienie ciasta na dłoni

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Na środku kładziemy ser

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zwijamy piłkę i układamy wszystko w formie

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Na wierzch polej miazgą pomidorową

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    I w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 35-40 minut

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wyłącz i pozwól mu trochę ostygnąć, ale nie do końca! a to znaczy, że zwykle nie jest smaczne)

można podawać z dowolnym dodatkiem. mieliśmy czarny makaron

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cielęcina-mostek - 213   kcal/100g
  • Polędwica cielęca - 158   kcal/100g
  • Cielęcina-noga - 161   kcal/100g
  • Cielęcina-szynka - 108   kcal/100g
  • Kotlet cielęcy z kością - 188   kcal/100g
  • Sznycel cielęcy - 162   kcal/100g
  • Cielęcina-część grzbietowa - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy