zapiekanka z twarogu mleko skondensowane
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Połącz twaróg ze skondensowanym mlekiem i uderz blenderem, aż będzie gładki.
Krok 3:
Oddziel żółtka od białek.
Krok 4:
Dodaj żółtka, budyń waniliowy, semolinę i proszek do pieczenia do masy twarogowej.
Krok 5:
Dobrze ubij mikserem, aż będzie gładki.
Krok 6:
Białka ubić w stromą, puszystą pianę.
Krok 7:
Delikatnie wymieszaj ubite białka. Wymieszaj szpatułką. Wlej ciasto do formy. Piec około 40 minut w 180°C.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Gotowy budyń - 135 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g