papryka faszerowana indykiem bez ryżu

bardzo szybko przygotuj pyszne i dietetyczne danie.
Nat KaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 6 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 33 % 4 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przepis dla tych, którzy są na diecie lub po prostu nie lubią ryżu, tak jak ja. weź mięso, które lubisz, możesz kupić gotowe mięso mielone, ale nie robię tego, ponieważ nie widzę, co jest w tym mięsie.))) Wytnij rdzeń z papryki, jak na zdjęciu. Jeśli masz zwykłą paprykę, pokrój ją wzdłuż, aby uzyskać łodzie. Rozłóż na blasze do pieczenia, aby natychmiast zobaczyć, ile masz porcji.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przełóż mięso, cebulę, marchewkę, cukinię przez maszynę do mięsa, najlepiej w tej kolejności. Dodaj przyprawy, sól, czarny pieprz i ubij 2 jajka. Wszystko dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nabij paprykę. Aby równomiernie rozprowadzić nadzienie, najpierw wkładam łyżkę nadzienia do każdej papryki, a następnie łyżkę i tak całe nadzienie jest równomiernie rozłożone na papryce. Jeśli okazało się dużo, możesz ubić mocniej. Połóż na wierzchu kilka plasterków pomidora. I do piekarnika na 180 C* przez 40-60 minut. Uważaj, jak papryka staje się miękka, wyłącz piekarnik.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Polej kwaśną śmietaną i smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy