skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przepis dla tych, którzy są na diecie lub po prostu nie lubią ryżu, tak jak ja. weź mięso, które lubisz, możesz kupić gotowe mięso mielone, ale nie robię tego, ponieważ nie widzę, co jest w tym mięsie.))) Wytnij rdzeń z papryki, jak na zdjęciu. Jeśli masz zwykłą paprykę, pokrój ją wzdłuż, aby uzyskać łodzie. Rozłóż na blasze do pieczenia, aby natychmiast zobaczyć, ile masz porcji.
Krok 2:
Przełóż mięso, cebulę, marchewkę, cukinię przez maszynę do mięsa, najlepiej w tej kolejności. Dodaj przyprawy, sól, czarny pieprz i ubij 2 jajka. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Nabij paprykę. Aby równomiernie rozprowadzić nadzienie, najpierw wkładam łyżkę nadzienia do każdej papryki, a następnie łyżkę i tak całe nadzienie jest równomiernie rozłożone na papryce. Jeśli okazało się dużo, możesz ubić mocniej. Połóż na wierzchu kilka plasterków pomidora. I do piekarnika na 180 C* przez 40-60 minut. Uważaj, jak papryka staje się miękka, wyłącz piekarnik.
Krok 4:
Polej kwaśną śmietaną i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g