Khachapuri z ciasta francuskiego z suluguni
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
ciasto pozostawiamy w temperaturze pokojowej na kilka godzin do rozmrożenia.
suluguni i ser zetrzyj na tarce. Rozbijamy jajko, oddzielamy białko od żółtka.
podziel ciasto na 8 kwadratów. Posmaruj każdy białkiem jaja, rozłóż nadzienie i zwiń je wałkiem do ciasta. Zbieramy kwadrat z kopertą, ściskamy wszystkie cztery rogi ciasta na środku, smarujemy każdy róg pozostałym białkiem, a następnie całą powierzchnię żółtkiem.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, przenieś chaczapuri na blachę wyłożoną pergaminem i piecz na złoty kolor przez 30 minut.
podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g