chaczapuri z serem z ciasta francuskiego

pyszne Gruzińskie ciasto! Przeczytaj przepis i spróbuj gotować! Najszybszą rzeczą do upieczenia jest chaczapuri z gotowego ciasta francuskiego. Możesz użyć własnego ciasta lub możesz kupić. Proponuję zrobić nadzienie z sera z jajkiem-dobre połączenie, wspaniały wynik!
NoahAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 43 % 22 g
węglowodany 37 % 19 g
303 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

ciasto rozmrozić wcześniej (najlepiej w temperaturze pokojowej).

ponieważ używamy zakupionego ciasta, pozostaje tylko nadzienie do ugotowania:

- Jajka ugotować na twardo, obrać, zetrzeć;

- ser również zetrzeć na tarce (można drobno pokruszyć);

- połącz ser i jajka, sól i wymieszaj.

pokrój ciasto na 12 kawałków o równej wielkości. Rozwałkuj każdy kawałek w kwadrat, ułóż nadzienie, pozostawiając wolne krawędzie. Zawiń chaczapuri w kopertę, połóż na blasze wyłożonej pergaminem.

na powierzchni każdego przedmiotu obrabianego wykonaj nakłucia widelcem i wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.

uczta jest gotowa! Raczej zbieraj się przy stole, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser z mleka krowiego - 260   kcal/100g
  • Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy