manna Mleczna bez mąki
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej semolinę do głębokiej miski, wlej mleko,wymieszaj.
2. Ubij jajka z cukrem za pomocą miksera, aż będą puszyste.
3. Połącz obie masy, wlej olej, ubij mikserem i odstaw na chwilę (około 15 minut).
4. Nasmaruj formę olejem roślinnym (możesz wziąć porcje foremek do babeczek), wlej ciasto (tutaj możesz pokazać wyobraźnię i włożyć kandyzowane owoce lub rodzynki do foremek lub świeże jagody lub kawałki czekolady - jednym słowem wszystko, co kochasz).
5. Piec mannę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, aż będzie miękka. W moim piekarniku pieczenie zajmuje dokładnie 40 minut.
6. Gotową mannę lekko ostudzić, a następnie posypać cukrem pudrem.
podawaj na stole, jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g