skład / składniki
metoda gotowania
umyj jabłka, obierz strąk nasienny. Nie trzeba obierać skórki - jest to opcjonalne.
przygotowane jabłka pokrój na kawałki, włóż do rondla i zalej wodą, aby przykryła zawartość 1 cm.
przykryj patelnię pokrywką, Wyślij do ognia i zagotuj, a następnie gotuj jabłka na bardzo małym ogniu przez 1-3 godziny. W tym czasie owoc powinien dobrze się zagotować, a nadmiar wilgoci powinien odparować.
Wrzuć jabłka do durszlaka, pozwól, aby nadmiar płynu spłynął, a jednocześnie trochę ostygł. Teraz musisz zmiksować masę jabłkową za pomocą blendera (lub zmielić przez sito).
wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, ułóż puree w jednolitej cienkiej warstwie (nie więcej niż 5 mm grubości) .
wyślij blachę do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni i bez zamykania drzwi osusz pastylkę do pożądanej gęstości.
następnie odwróć pastylkę, aby pergamin znalazł się na górze, ostrożnie oddziel go i zdejmij. Wysuszyć deser w tym samym trybie przez kolejne 2 godziny.
pokrój gotowy przysmak witaminowy na paski, które można zwinąć.
traktuj swoich krewnych i bądź zdrowy i szczęśliwy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g