Pastila jabłkowa bez cukru

przysmak witaminowy dla dzieci i nie tylko! Smaczne, zdrowe! Ciasto jabłkowe to coś! Dla dzieci-zamiast słodyczy i różnych słodyczy sklepowych, a dla pań-wspaniały deser dietetyczny, który nie pozwoli na pojawienie się nadwagi. Radzę spróbować, jestem już na niej mocno & quot; uzależniona" :)
ValliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 8 g
38 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 7 h 20 min

umyj jabłka, obierz strąk nasienny. Nie trzeba obierać skórki - jest to opcjonalne.

przygotowane jabłka pokrój na kawałki, włóż do rondla i zalej wodą, aby przykryła zawartość 1 cm.

przykryj patelnię pokrywką, Wyślij do ognia i zagotuj, a następnie gotuj jabłka na bardzo małym ogniu przez 1-3 godziny. W tym czasie owoc powinien dobrze się zagotować, a nadmiar wilgoci powinien odparować.

Wrzuć jabłka do durszlaka, pozwól, aby nadmiar płynu spłynął, a jednocześnie trochę ostygł. Teraz musisz zmiksować masę jabłkową za pomocą blendera (lub zmielić przez sito).

wyłóż blachę do pieczenia pergaminem, ułóż puree w jednolitej cienkiej warstwie (nie więcej niż 5 mm grubości) .

wyślij blachę do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni i bez zamykania drzwi osusz pastylkę do pożądanej gęstości.

następnie odwróć pastylkę, aby pergamin znalazł się na górze, ostrożnie oddziel go i zdejmij. Wysuszyć deser w tym samym trybie przez kolejne 2 godziny.

pokrój gotowy przysmak witaminowy na paski, które można zwinąć.

traktuj swoich krewnych i bądź zdrowy i szczęśliwy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy