skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować marynatę, przygotuj niezbędne składniki. Możesz użyć dowolnych części kurczaka. Warzywa-cebulę, marchewkę , ziemniaki-obrać i opłukać pod bieżącą wodą. Opłucz ryż kilka razy, aby woda z niego pozostała czysta.
Krok 2:
Przykryj kurczaka zimną wodą, podpal i zagotuj. Gotuj we wrzącej wodzie przez 30 minut. Podczas gotowania utworzy się piana, którą należy usunąć. Następnie wyjmij kurczaka łyżką cedzakową, ostudź trochę i oddziel mięso od kości.
Krok 3:
Odcedź bulion i wróć do ognia. Włóż do niego mięso z kurczaka. Doprowadź wszystko do wrzenia.
Krok 4:
Obrane ziemniaki pokrój na małe kawałki i wyślij na patelnię z ryżem. Gotuj przez 15 minut.
Krok 5:
W tym czasie zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę. Rozdrobnione warzywa ułożyć na gorącej patelni z odrobiną oleju roślinnego. Smaż wszystko razem przez 2-3 minuty.
Krok 6:
Następnie dodaj drobno posiekane ogórki do smażenia. Smaż wszystko razem jeszcze przez kilka minut i zdejmij z ognia.
Krok 7:
Dodaj smażoną marynatę do garnka z zupą. Do smaku dodaj trochę soli i przypraw. Wymieszać.
Krok 8:
Gotuj jeszcze przez kilka minut i wyłącz ogrzewanie. Przykryj marynatę pokrywką i odstaw na chwilę, aby smaki wypełniły się nawzajem aromatami.
Krok 9:
Wlej gotową zupę do talerzy i podawaj. Smacznego!
marynata jest wspaniałym pierwszym ludem do codziennego menu. Ryż można łatwo zastąpić jęczmieniem perłowym. Po prostu nie zmieniaj warzyw. W przeciwnym razie będzie inny smak. Tutaj wszystkie warzywa harmonijnie się uzupełniają, a smak pikli jest wyraźnie wyczuwalny. Jeśli nie wszyscy twoi domownicy lubią zupę w ogórkach, możesz je zamaskować. Po prostu zetrzyj pikle i dodaj je do zupy w tej formie.
aby uzyskać bogatszy smak zupy, możesz dodać liść laurowy pod koniec gotowania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g