serniki z nadzieniem jabłkowym i kruszonką

bardzo smaczne! Delikatne serniki i soczyste nadzienie! Oferuję ci taki internetowy przepis na serniki. Myślę, że jeszcze tego nie próbowałeś. Ciasto jest bardzo delikatne, miękkie, a nadzienie z lekką kwaskowatością.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 66 % 35 g
276 kcal
IG: 11 / 3 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W ciepłej wodzie pokruszyć drożdże i dodać 1 łyżeczkę. cukier-wymieszać i odstawić na 15 minut, aż pojawi się " Czapka. Gdy ciasto wzrośnie, dodaj jajko, sól, cukier.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj twaróg. U mnie jest pastowaty. Następnie wlej ciepły olej.Dodaj połowę mąki. Mieszać.Następnie wlej olej roślinny i pozostałą mąkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zagnieść ciasto, pozostawić pod ręcznikiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Robienie nadzienia. Obierz jabłka.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kroimy na kostki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozpuść masło, włóż jabłka, skórkę z cytryny, cukier. Dusić pod pokrywką przez 5 minut.Następnie usuń z patelni i dodaj skrobię.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W przypadku kruszonki wymieszaj zimne masło, mąkę i cukier. Wszystko mielimy rękami w okruchy

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto już nam pasowało. Obmyj go . I dzielimy dokładnie na 8 części. Natychmiast kładziemy je na arkuszu.Przykryj folią i odstaw na chwilę. Następnie wyprostuj ręce. I ściśnij dno szklanki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Umieść nadzienie na środku. Pokryj boki sernika powłoką. A na wierzchu posyp kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180gr na 15 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wyjmujemy gotowe, odstawiamy i polewamy glazurą. Do glazury wymieszaj wodę i cukier puder.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posyp więcej pistacji na wierzchu. Bardzo smaczne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal / 100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal / 100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal / 100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal / 100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal / 100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy