skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

W ciepłej wodzie pokruszyć drożdże i dodać 1 łyżeczkę. cukier-wymieszać i odstawić na 15 minut, aż pojawi się " Czapka. Gdy ciasto wzrośnie, dodaj jajko, sól, cukier.
Krok 2:

Dodaj twaróg. U mnie jest pastowaty. Następnie wlej ciepły olej.Dodaj połowę mąki. Mieszać.Następnie wlej olej roślinny i pozostałą mąkę.
Krok 3:

Zagnieść ciasto, pozostawić pod ręcznikiem.
Krok 4:

Robienie nadzienia. Obierz jabłka.
Krok 5:

Kroimy na kostki.
Krok 6:

Rozpuść masło, włóż jabłka, skórkę z cytryny, cukier. Dusić pod pokrywką przez 5 minut.Następnie usuń z patelni i dodaj skrobię.
Krok 7:

W przypadku kruszonki wymieszaj zimne masło, mąkę i cukier. Wszystko mielimy rękami w okruchy
Krok 8:

Ciasto już nam pasowało. Obmyj go . I dzielimy dokładnie na 8 części. Natychmiast kładziemy je na arkuszu.Przykryj folią i odstaw na chwilę. Następnie wyprostuj ręce. I ściśnij dno szklanki.
Krok 9:

Umieść nadzienie na środku. Pokryj boki sernika powłoką. A na wierzchu posyp kruszonką. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180gr na 15 minut.
Krok 10:

Wyjmujemy gotowe, odstawiamy i polewamy glazurą. Do glazury wymieszaj wodę i cukier puder.
Krok 11:

Posyp więcej pistacji na wierzchu. Bardzo smaczne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal / 100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal / 100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal / 100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal / 100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g




