skład / składniki
metoda gotowania
1. Przygotowujemy ciasta.
zmiękcz masło w kuchence mikrofalowej (lub po prostu w temperaturze pokojowej), włóż do miski, dodaj cukier i śmietanę oraz proszek do pieczenia. Masę pocieramy łyżką, aż będzie gładka.
na tym etapie podziel masę na dwie równe części i stopniowo wprowadzaj mąkę (połowę porcji) do jednej części ciasta, a do drugiej mąkę (pozostałą porcję) i proszek kakaowy. Zagniatamy dwa ciasta-powinny być miękkie i elastyczne.
rozwałkuj 3-4 ciasta z każdego ciasta. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 7 minut.
2. Teraz przechodzimy do kremu.
przygotuj krem, ubijając śmietanę z cukrem. Krem jest prosty, ale bardzo smaczny. Posmaruj schłodzone ciasta kremem, naprzemiennie czekoladowy z białym. I w ten sposób zbieramy ciasto.
3. Najciekawszym etapem jest dekoracja.
aby pokryć ciasto, potrzebujemy lukru. Wlej mleko do rondla, dodaj cukier i kakao, Wyślij do ognia. Doprowadzając masę do wrzenia, Wprowadzamy masło, gotujemy przez 1-2 minuty. Schłodzić lukier do temperatury pokojowej i przykryć nim ciasto. Pozwól glazurze "chwycić" w lodówce przez pół godziny i przejdź do dalszych manipulacji, a raczej narysuj niedźwiedzia.
aby to zrobić, rozpuść białą czekoladę w kuchence mikrofalowej, dodaj olej roślinny, wymieszaj. Powstały koktajl jest ładowany do strzykawki i za jego pomocą rysujemy sztukę. Możesz pomóc wykałaczką - więc obraz będzie piękniejszy.
zrobimy lód i zorzę polarną z lukru cukrowo-białkowego. Aby to zrobić, ubij białka z cukrem pudrem, dodając sok z cytryny na samym końcu. Podziel masę na części i dodaj barwniki spożywcze. To wszystko, paleta jest gotowa - możesz puścić wodze fantazji! Kończymy sztukę posypką cukierniczą w postaci gwiazdek.
odstawiamy ciasto, ciasta - moczymy tak długo, jak wytrzymamy (co najmniej 3-4 godziny) i zbieramy się przy stole na herbatę! Poczuj się zdrowo!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal / 100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal / 100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Posypka cukiernicza - 395 kcal/100g