Bruschetta z rukolą i suszonymi pomidorami

przekąska po włosku - zdecydowanie spróbuj! czytam, źle jest nazwać bruschettę kanapką, ale nadal możesz porównać. Jak dla mnie ten suszony chleb z apetycznym nadzieniem jest o wiele smaczniejszy i bardziej pikantny. I bardziej wyrafinowane. Spróbuj, na pewno ci się spodoba!
NusjaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 7 g
tłuszcze 20 % 9 g
węglowodany 65 % 30 g
223 kcal
IG: 24 / 76 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

Wrzuć pomidory na sito, pozwól płynowi spłynąć.

chleb kroimy w cienkie plasterki, suszymy w piekarniku przez 3-4 minuty, podgrzewając go do 220 stopni (można również w kuchence mikrofalowej).

ser kroimy w cienkie plasterki.

zbieramy bruschettę: posyp suszoną kromkę chleba oliwą z oliwek, rozłóż kawałek suszonego pomidora, następnie rukolę, a na nią kawałek sera, polewając kremem balsamicznym i odrobiną pieprzu.

raczej jedziemy na przekąskę-bruschetty są gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Rukola - 25   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Suszone pomidory - 213   kcal/100g

Podobne przepisy