Bruschetta z rukolą i suszonymi pomidorami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
Wrzuć pomidory na sito, pozwól płynowi spłynąć.
chleb kroimy w cienkie plasterki, suszymy w piekarniku przez 3-4 minuty, podgrzewając go do 220 stopni (można również w kuchence mikrofalowej).
ser kroimy w cienkie plasterki.
zbieramy bruschettę: posyp suszoną kromkę chleba oliwą z oliwek, rozłóż kawałek suszonego pomidora, następnie rukolę, a na nią kawałek sera, polewając kremem balsamicznym i odrobiną pieprzu.
raczej jedziemy na przekąskę-bruschetty są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Rukola - 25 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Suszone pomidory - 213 kcal/100g