czekoladowe macarons

potrzebujesz cierpliwości! Ale wynik jest wart pracy!

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 23 % 17 g
węglowodany 67 % 49 g
382 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przesiej cukier puder do miski. Dodaj migdały i kakao. Dobrze wymieszać

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść białko w wygodnej misce, w której będziemy je ubijać. Dodaj szczyptę soli. Ubij trochę mikserem, gdy białko uzyska piękny biały kolor, dodaj 60 g cukru. Ubijaj do pięknej masy śnieżnej

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj ubite białka do mieszanki migdałowej i dokładnie wymieszaj szpatułką. Wlej masę do worka do szprycowania.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kupiłam taką cudowną matę silikonową . Dlatego chciałem go szybko wypróbować.(Jeśli nie masz takiej formy nie ma znaczenia. Na papierze do pieczenia musisz narysować kółka o średnicy 4 centymetrów) następnie musisz wycisnąć nasze ciasto migdałowe do tych kręgów i pozostawić na 30 minut . Należy to zrobić, aby ciasto było pokryte gładką, piękną skórką. Piec w nagrzanym piekarniku w 130 * stopniach przez 10 minut. Ciastka powinny mieć & quot; spódnicę & quot;

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do śmietany wlej śmietanę do rondla, zagotuj, usuń ogień. Dodaj czekoladę i ciągle mieszając gotuj na małym ogniu, aż uzyskasz gładką śmietanę. Pozostaw do ostygnięcia . Krem powinien dobrze ostygnąć. Łyżeczką schłodzony makaron posmaruj kremem i przykryj innym makaronem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

pierwszy raz zrobiłam te francuskie ciasta. Nie spodziewałam się, że będzie tak smacznie. Naprawdę trzeba z nimi majstrować . Ale warto. W sklepie takie ciasta są bardzo drogie! A pieczenie własnoręcznie wykonane z miłością jest zawsze lepsze niż pieczenie w sklepie. Smakują jak beza. Chrupiące na wierzchu i miękkie w środku. Ale ze względu na krem nie jest to już tylko bezeschka .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Czekolada gorzka - 539   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy