skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty.
Krok 2:
Przesiej cukier puder do miski. Dodaj migdały i kakao. Dobrze wymieszać
Krok 3:
Umieść białko w wygodnej misce, w której będziemy je ubijać. Dodaj szczyptę soli. Ubij trochę mikserem, gdy białko uzyska piękny biały kolor, dodaj 60 g cukru. Ubijaj do pięknej masy śnieżnej
Krok 4:
Dodaj ubite białka do mieszanki migdałowej i dokładnie wymieszaj szpatułką. Wlej masę do worka do szprycowania.
Krok 5:
Kupiłam taką cudowną matę silikonową . Dlatego chciałem go szybko wypróbować.(Jeśli nie masz takiej formy nie ma znaczenia. Na papierze do pieczenia musisz narysować kółka o średnicy 4 centymetrów) następnie musisz wycisnąć nasze ciasto migdałowe do tych kręgów i pozostawić na 30 minut . Należy to zrobić, aby ciasto było pokryte gładką, piękną skórką. Piec w nagrzanym piekarniku w 130 * stopniach przez 10 minut. Ciastka powinny mieć & quot; spódnicę & quot;
Krok 6:
Do śmietany wlej śmietanę do rondla, zagotuj, usuń ogień. Dodaj czekoladę i ciągle mieszając gotuj na małym ogniu, aż uzyskasz gładką śmietanę. Pozostaw do ostygnięcia . Krem powinien dobrze ostygnąć. Łyżeczką schłodzony makaron posmaruj kremem i przykryj innym makaronem.
Krok 7:
Smacznego!
pierwszy raz zrobiłam te francuskie ciasta. Nie spodziewałam się, że będzie tak smacznie. Naprawdę trzeba z nimi majstrować . Ale warto. W sklepie takie ciasta są bardzo drogie! A pieczenie własnoręcznie wykonane z miłością jest zawsze lepsze niż pieczenie w sklepie. Smakują jak beza. Chrupiące na wierzchu i miękkie w środku. Ale ze względu na krem nie jest to już tylko bezeschka .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Czekolada gorzka - 539 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g