naleśniki na mące ryżowej ze skrobią

Łatwy, nietypowy, odpowiedni dla alergików, Produkt bezglutenowy. Smacznie)
kucharz-czajnikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 16 % 7 g
węglowodany 73 % 33 g
209 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Ubij jajko w misce ze szczyptą soli. Następnie dodaj cukier, cukier waniliowy, skrobię - wymieszaj. Następnie dodaj stopione masło, mleko - lekko ubij.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Teraz dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać skórkę pomarańczową lub cytrynową.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Piecz naleśniki na rozgrzanej patelni. Na patelni nieprzywierającej można piec bez oleju.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pieczemy na złoty kolor po odwróceniu na drugą stronę-naleśnik bulgocze).

podawaj naleśniki, gdy są gorące! Doprawiamy-do smaku-mleko skondensowane, dżem, syrop, miód itp. Ale nawet bez opatrunku są wystarczająco słodkie). Podczas zaostrzenia alergii-gotuję bez żółtka i skórki - również bardzo smaczne) smacznego)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Skórka - 97   kcal/100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Mąka ryżowa - 356   kcal/100g

Podobne przepisy