naleśniki na mące ryżowej ze skrobią
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajko w misce ze szczyptą soli. Następnie dodaj cukier, cukier waniliowy, skrobię - wymieszaj. Następnie dodaj stopione masło, mleko - lekko ubij.
Krok 2:
Teraz dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Możesz dodać skórkę pomarańczową lub cytrynową.
Krok 3:
Piecz naleśniki na rozgrzanej patelni. Na patelni nieprzywierającej można piec bez oleju.
Krok 4:
Pieczemy na złoty kolor po odwróceniu na drugą stronę-naleśnik bulgocze).
podawaj naleśniki, gdy są gorące! Doprawiamy-do smaku-mleko skondensowane, dżem, syrop, miód itp. Ale nawet bez opatrunku są wystarczająco słodkie). Podczas zaostrzenia alergii-gotuję bez żółtka i skórki - również bardzo smaczne) smacznego)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Skórka - 97 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Mąka ryżowa - 356 kcal/100g