bułka biszkoptowa w 15 minut
skład / składniki
18
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty
Krok 2:
Ubij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy. Nie musisz oddzielać białek od żółtek!!!
Krok 3:
Ubij trzepaczką jajka z cukrem i cukrem waniliowym na pianę
Krok 4:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia . I stopniowo, powoli mieszając, dodaj do mieszanki jajecznej
Krok 5:
Kształt musi być duży, ponieważ rolka jest bardzo duża . Najlepiej Standard z piekarnika. Nasmaruj formę olejem słonecznikowym i wylej nasze ciasto. Piec w 210 stopniach przez 15 minut na złoty kolor. Nie podgrzewaj piekarnika!!!
Krok 6:
Przenieś biszkopt na czysty ręcznik . Posmaruj dżemem . I za pomocą ręcznika zwiń w rolkę.
Krok 7:
Oto taka bułka w przekroju . Do podania można w razie potrzeby posypać cukrem pudrem
smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g