bułka biszkoptowa w 15 minut

nie ma czasu na pieczenie - ten przepis to tylko dar niebios! Bardzo szybko się gotuje . i okazuje się bardzo smaczne

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 6 % 4 g
węglowodany 81 % 52 g
247 kcal
IG: 0 / 2 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij jajka, dodaj cukier i cukier waniliowy. Nie musisz oddzielać białek od żółtek!!!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij trzepaczką jajka z cukrem i cukrem waniliowym na pianę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia . I stopniowo, powoli mieszając, dodaj do mieszanki jajecznej

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kształt musi być duży, ponieważ rolka jest bardzo duża . Najlepiej Standard z piekarnika. Nasmaruj formę olejem słonecznikowym i wylej nasze ciasto. Piec w 210 stopniach przez 15 minut na złoty kolor. Nie podgrzewaj piekarnika!!!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś biszkopt na czysty ręcznik . Posmaruj dżemem . I za pomocą ręcznika zwiń w rolkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Oto taka bułka w przekroju . Do podania można w razie potrzeby posypać cukrem pudrem

smacznego!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy