Wilgotne ciasto kakaowe

delikatne ciasto czekoladowe, które rozpływa się w ustach. Ciasto można polać rozpuszczoną czekoladą. Możesz również pokroić ciasto na dwa ciasta i zrobić ciasto. Każdy krem wystarczy. Nie ma potrzeby impregnowania takich ciast-same w sobie są bardzo mokre. Musisz pokroić ciasto na ciasta po ostygnięciu, w przeciwnym razie kruszy się w twoich rękach.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 8 g
tłuszcze 17 % 10 g
węglowodany 69 % 41 g
286 kcal
IG: 13 / 0 / 88

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Odmierz składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij jajka z cukrem i wanilią w puszystą pianę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej mleko i olej roślinny do mąki z kakao. Ubijaj do uzyskania gładkości.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj ubite jajka do ciasta.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mieszaj, aż będzie gładka. Wlej ciasto do formy. Piec około 40 minut w 180°C.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal / 100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy