skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy takie produkty. Jabłka, mąka, masło, kokos, cukier, jajka.
Krok 2:
Podziel jajka na żółtka i białka. Potrzebujemy białek: 2 sztuki i 5 sztuk osobno.
Krok 3:
Włóż do filiżanki miękkie masło, 1 szklankę cukru i wszystkie żółtka. Pokonaj to wszystko dobrze.
Krok 4:
Następnie dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Mieszać.
Krok 5:
Ubij 2 białka do szczytów.
Krok 6:
Wymieszaj te białka z ciastem.
Krok 7:
Podziel ciasto na pół. I dodaj kakao do jednej części.
Krok 8:
5 ubij białka z 250 g cukru na szczyty. Wymieszaj skrobię i płatki kokosowe.
Krok 9:
Obierz jabłka i trzy na tarce. Lekko wyciśnij sok.
Krok 10:
Weź formę, przykryj ją papierem. Mam 32 na 20 cm. Delikatnie rozmazuj.
Krok 11:
Połóż kokos na wierzchu
Krok 12:
Dalej jabłka.
Krok 13:
Zamknij wszystko jasnym ciastem. Rozłóż go łyżką na całej powierzchni i delikatnie posmaruj szpatułką. Jeśli nervono nie jest straszne, wypoziomuje się podczas pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 gr na 45 minut.
Krok 14:
Gotowy do wyjęcia, pozwól mu ostygnąć. I wlej glazurę. Aby to zrobić, wymieszaj gorącą śmietanę z czekoladą.
Krok 15:
Podlewane ciasto powinno stać do ostygnięcia. Następnie pokrój w ciasta. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g