babeczka bananowa o smaku waniliowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
w dowolny dogodny dla Ciebie sposób zamieniamy banany w kleik, wkładamy cukier, jajka, roztopione masło, mieszamy do uzyskania gładkości. Teraz dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, ponownie dobrze wymieszaj. Wkładamy do formy do ciasta (takiej z otworem pośrodku) i pieczemy w piekarniku przez około trzydzieści minut (utrzymujemy temperaturę na 180 stopniach). Gdy babeczka dojrzeje, wyjmij ją, ostudź, a następnie pokrój w plastry. Muszę powiedzieć, że smak ciasta jest inny: jest dobry zarówno na ciepło, jak i na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g