bułki twarogowe Sinabon
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Otręby owsiane należy zmielić na mąkę. Połącz go z psyllium, sodą, słodzikiem i proszkiem do pieczenia, dobrze wymieszaj.
2. Wymieszaj 100 g twarogu z przygotowaną mieszanką i zagniataj ciasto, wyrabiam stopniowo, ponieważ nie wszystkie otręby mogą być potrzebne.
4. Włóż gotowe ciasto do lodówki. Jeśli okaże się suchy, dodaj trochę kefiru lub jogurtu.
5. Do nadzienia wymieszaj pozostały twaróg z startym jabłkiem, dodaj słodzik i cynamon, wymieszaj.
6. Na pergaminie rozwałkuj ciasto, rozłóż nadzienie od górnej krawędzi i za pomocą pergaminu zwiń rolkę.
7. Pokrój bułkę na kawałki i piecz w 180 stopniach przez 25 minut.
smacznego i bądź zdrowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g
- Słodzik - 20 kcal/100g
- Psyllium - 42 kcal/100g
- Otręby owsiane - 320 kcal/100g