skład / składniki
metoda gotowania
przygotowanie pięknego szczupaka wymaga trochę pracy, ale warto.
przecinamy rybę: odcinamy głowę, czyścimy wnętrze. Najbardziej żmudną rzeczą jest usunięcie skóry z tuszy. Najważniejsze jest, aby uzbroić się w ostry nóż i, zaczynając od głowy, okrężnymi ruchami noża, oddzielić skórę od mięsa. Aby ogon pozostał na miejscu, ostrożnie odetnij grzbiet od wewnątrz. Wszystko, możesz odetchnąć z ulgą - mięso zostało usunięte, skóra jest nienaruszona!
przygotowujemy nadzienie: łamiemy chleb na kawałki, wkładamy do miski i napełniamy rozgrzanym mlekiem. Oddziel mięso od grzbietu, wybierz kości. Za pomocą blendera posiekaj mięso szczupaka, a następnie smalec. Możesz użyć maszynki do mięsa. Wbij jajko, namoczony chleb, sól, pieprz do powstałej mieszanki. Dobrze zagnieść mięso mielone.
zbieramy szczupaka: mocno nadziewamy skórę mięsem mielonym, szyjemy głowę. Cóż, piękno prosi o piekarnik! Nasmaruj rybę olejem roślinnym, a także formą, w której zostanie upieczona. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut.
Poczęstuj rodzinę rybą! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Baton prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g