skład / składniki
metoda gotowania
wszystko jest szalenie proste. Wymieszaj wszystkie suche składniki (z wyjątkiem maku). Dodaj olej i wodę. Zagnieść ciasto i pozostawić na 20 minut.
Rozgrzej piekarnik do 160 stopni. Połóż papier do pieczenia lub matę silikonową na protvenie (ostrożnie z papierem, pieczywo może się przykleić). Rozwałkuj ciasto cienko (2-3 mm). Rozprowadzam ciasto rękami.
włóż do piekarnika piec przez 10 minut. Wyjmij z piekarnika, pokrój w romby lub trójkąty i przez 30 minut w piekarniku w tej samej temperaturze.
zmniejsz temperaturę do 100 stopni i wysusz pieczywo w piekarniku przez 30 minut.
pyszne! Chrupiące! Jedliśmy z kremem z awokado. Ubiłem w blenderze 1 dojrzałe awokado z 1 ząbkiem czosnku, 1 łyżeczką. musztarda (słodka), 1 łyżka.l oliwa z oliwek i 1 łyżka. l sok z cytryny. Przepis na krem nie został opublikowany przez oddzielny przepis, ponieważ istnieje wiele takich przepisów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g
- Mąka żytnia - 305 kcal/100g