Babeczki Jagnięce
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotujmy więc takie produkty.
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem. Dodaj mleko, roztopione masło.
Krok 3:
Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. I dodaj umytą jagodę.
Krok 4:
Rozłóż ciasto w foremkach na 2/3 .
Krok 5:
Piecz przez 25 minut w 200gr.Wyjmujemy gotowe, pozwalamy ostygnąć.
Krok 6:
Wymieszaj ser z mascarpone i cukrem pudrem. Ubij mikserem.
Krok 7:
Przygotuj pianki. Mam małe .
Krok 8:
Wymieszaj marcepan z kakao.
Krok 9:
Robimy te same kagańce z marcepanu.
Krok 10:
Posmaruj wierzch babeczek kremem. I włóż pianki.
Krok 11:
A następnie nakładamy kagańce. Wszyscy ! Gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g
- Marcepan - 479 kcal/100g
- Marshmallow - 328 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g