Rolada z uszu wieprzowych

szybka i bardzo smaczna przekąska do piwa dla prawdziwych mężczyzn! Wcześniej zawsze spotykaliśmy przepisy na uszy wieprzowe z obowiązkowym długim gotowaniem. Mój mąż i ja byliśmy bardzo zaskoczeni, gdy znaleźliśmy przepis, który obiecał pyszną przekąskę w 40 minut. I okazało się pikantne i niezwykłe, jednak w oryginalnym przepisie nie było ani słowa o przyprawach. Ale wcieraliśmy wszystko od siebie solą, mieszanką papryki i suszonymi ziołami (koperek, pietruszka, bazylia, oregano). Polecam to zrobić!
lasiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 21 g
tłuszcze 39 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
209 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

aby przygotować bułkę, uszy wieprzowe należy natrzeć odrobiną soli i przypraw do smaku.
następnie obierz czosnek i pokrój go wzdłuż. Ostrym nożem Wytnij trochę grubych miejsc na uszach i napełnij je ząbkami czosnku. Włóż ucho do ucha i skręć mocno w rolkę, zawiąż grubą nicią. Obróć rolkę w folię do pieczenia i wyślij do pieczenia w 180 stopniach przez 40 minut.
wyjmij gotową bułkę z piekarnika i pokrój w pierścienie o grubości około 1 cm.
przekąska jest gotowa - nalej piwo!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Uszy wieprzowe - 211   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy