skład / składniki
metoda gotowania
najpierw należy oczyścić rybę: usunąć wnętrzności i skrzela, odciąć płetwy, usunąć łuski. Następnie dobrze opłucz rybę i lekko osusz. Na tuszy ryby wykonaj nacięcia.
wlej oliwę z oliwek do małej filiżanki. Dodaj bazylię i tymianek, wymieszaj. Obierz czosnek i wyciśnij go przez prasę do oleju, ponownie mieszając.
teraz musisz natrzeć przygotowaną rybę solą-na zewnątrz i wewnątrz, a następnie posmarować ją olejem z ziołami i czosnkiem. Pozostaw go w tej mieszaninie przez dwadzieścia do dwudziestu pięciu minut.
połóż pergamin na dnie naczynia do pieczenia, a na nim rybę. Pokrój cytrynę na połówki kółek, które należy włożyć do nacięć wykonanych na rybie.
umieść formę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na dwadzieścia minut.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Dorady - 112 kcal/100g