Hiszpańskie bułeczki z kremem

Ach jakie pyszne są te bułeczki! Przygotuj je koniecznie. Przenieśmy się mentalnie do Hiszpanii. To niesamowity i piękny kraj. Ale dzisiaj nie porozmawiamy o niej, ale o piecu! Takie pyszne bułeczki powstają w Hiszpanii. Są naprawdę bardzo delikatne, lekkie, a dzięki kremowi pyszne!
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 6 g
tłuszcze 15 % 7 g
węglowodany 73 % 35 g
229 kcal
IG: 9 / 3 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw robimy krem. Bierzemy żółtka, cukier,mleko, skrobię.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wymieszaj cukier ze skrobią. Wymieszaj mleko z żółtkami. Dodaj cukier ze skrobią do mleka. Wymieszaj wszystko trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podpal i mieszaj, gotuj, aż zgęstnieje. Do pierwszych bulków.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przykryj folią w kontakcie. I posprzątamy. Można umieścić w zimnej wodzie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Robienie ciasta. Dodaj drożdże do ciepłej wody. Wymieszać. Możesz odstawić na 5 minut.Następnie dodaj sól, olej roślinny, cukier, jajko.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I dodaj mąkę. Zagnieść ciasto. Nie dodawaj więcej mąki, nie zatykaj ciasta. Jeśli przykleja się do dłoni, posmaruj je olejem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie wrzuciłem ciasto do innego naczynia. I postawiła na wzrost. Znalazłem ten sposób: włączam kuchenkę mikrofalową szklanką wody na 1 minutę, wyjmuję ją i kładę ciasto przykryte ręcznikiem. 40 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Tak się podniosło. Ponownie posmaruj ręce olejem i zagnieść ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Podziel go na 6 części

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozwałkuj ciasto cienko. Rozłóż krem łyżką na jednej stronie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Złóż rurkę. Ściśnij krawędzie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    I robimy ślimaka. Pamiętaj, aby owinąć końcówkę pod spodem bułki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Robimy to samo z resztą. Kładziemy go na arkuszu. I odstawimy na 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 180 gr.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Piecz przez 15 minut.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Bardzo smaczne! Zobacz, jakie są bujne w przekroju! Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal / 100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal / 100g
  • Skrobia kukurydziana - 329   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy