skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw robimy krem. Bierzemy żółtka, cukier,mleko, skrobię.
Krok 2:
Wymieszaj cukier ze skrobią. Wymieszaj mleko z żółtkami. Dodaj cukier ze skrobią do mleka. Wymieszaj wszystko trzepaczką.
Krok 3:
Podpal i mieszaj, gotuj, aż zgęstnieje. Do pierwszych bulków.
Krok 4:
Przykryj folią w kontakcie. I posprzątamy. Można umieścić w zimnej wodzie.
Krok 5:
Robienie ciasta. Dodaj drożdże do ciepłej wody. Wymieszać. Możesz odstawić na 5 minut.Następnie dodaj sól, olej roślinny, cukier, jajko.
Krok 6:
I dodaj mąkę. Zagnieść ciasto. Nie dodawaj więcej mąki, nie zatykaj ciasta. Jeśli przykleja się do dłoni, posmaruj je olejem.
Krok 7:
Następnie wrzuciłem ciasto do innego naczynia. I postawiła na wzrost. Znalazłem ten sposób: włączam kuchenkę mikrofalową szklanką wody na 1 minutę, wyjmuję ją i kładę ciasto przykryte ręcznikiem. 40 minut.
Krok 8:
Tak się podniosło. Ponownie posmaruj ręce olejem i zagnieść ciasto.
Krok 9:
Podziel go na 6 części
Krok 10:
Rozwałkuj ciasto cienko. Rozłóż krem łyżką na jednej stronie.
Krok 11:
Złóż rurkę. Ściśnij krawędzie.
Krok 12:
I robimy ślimaka. Pamiętaj, aby owinąć końcówkę pod spodem bułki.
Krok 13:
Robimy to samo z resztą. Kładziemy go na arkuszu. I odstawimy na 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 180 gr.
Krok 14:
Piecz przez 15 minut.
Krok 15:
Bardzo smaczne! Zobacz, jakie są bujne w przekroju! Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal / 100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal / 100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g